پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس (سه‌شنبه، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روزهای بهاری ادامه دارد؟ تداوم روند کاهشی قیمت خودرو‌های داخلی (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت قیمت‌ها همچنان ادامه دارد راهکار‌های چندگانه برای حل مشکل مسکن تغییر ساعات کاری ادارات حتماً اجرا می‌شود بررسی قیمت امروز موبایل‌های سامسونگ (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | گلکسی A۵۶ چند؟ + جدول با کمتر از ۲ میلیارد تومان در کدام مناطق مشهد می‌توان خانه خرید؟ (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) فروش سه محصول کرمان موتور از فردا (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تاثیر مذاکرات روی قیمت موبایل | آیا اکنون زمان مناسبی برای خرید تلفن همراه است؟ ۸۵۴ میلیون دلار انواع محصولات کشاورزی از خراسان رضوی صادر شد هزینه تعویض پلاک خودرو در سال ۱۴۰۴ اعلام شد | چه مدارکی مورد نیاز است؟ رشد بی محابای بورس | پرش ۶۰ هزار واحدی شاخص بورس (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تولید ۳۰ تن ماهی تیلاپیا در سبزوار طی سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۹ هزار میلیارد ریال برای سلامت مردم استان خراسان رضوی، از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تأمین شد سرپرست اداره کار خراسان رضوی: در سال گذشته، ۵۶ حادثه کارگری منجر به فوت داشتیم | حضور دو میلیون و ۲۷۱ هزار و ۱۵۰ خانوار یارانه‌بگیر در استان + فیلم کم‌توجهی صادرکنندگان خراسان رضوی به صنعت بسته‌بندی | صادرات قابل با بسته‌های ناقابل افزایش قیمت برق از خردادماه ۱۴۰۴ اعمال می‌شود + تعرفه‌های جدید قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | رشد دلار به کانال ۸۴ هزار تومان قیمت طلا در مشهد افزایش یافت (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) ریزش نرخ ارز و طلا سرمایه‌ها را به سمت بازار مسکن سوق می‌دهد؟ | پیش‌بینی بازار مسکن در ۱۴۰۴ سهمیه ۶۰ لیتری بنزین اردیبهشت ۱۴۰۴ قابل‌برداشت شد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | بادمجان کیلویی چند؟ «عصاره زعفران لیتری ۱۰۰ هزار تومان» | محصولات غیراستانداردی که سلامت خریداران را نشانه می‌گیرند زیان‌دهی ۱۶ هزار میلیارد تومانی صندوق‌های طلا در هفته گذشته (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) در بازار اعلام شد یارانه نقدی بیش از ۴۰۰ هزار نفر قطع شد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه به مردم درباره خرید و فروش طلا در شرایط مذاکره | طلا بخریم یا بفروشیم؟
سرخط خبرها

موانع زیاد در مسیر صادرات زعفران | آیا طلای سرخ هم به سرنوشت فرش دستباف دچار می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۱۷۶۴۸
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۶
موانع زیاد در مسیر صادرات زعفران | آیا طلای سرخ هم به سرنوشت فرش دستباف دچار می‌شود؟
صادرکنندگان طلای سرخ، از آنچه که تعهد ارزی بر سر صادرات این محصول آورده است، گلایه دارند؛ آن‌ها افزایش قاچاق این محصول را ناشی از موانع صادراتی می‌دانند.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، ایران ۹۰ درصد زعفران دنیا را تأمین می‌کند که این موضوع بیانگر مزیت رقابتی و ارزآوری این محصول است. اما موانع صادراتی از جمله تعهد ارزی صادرکننده با نرخ نیمایی یکی از عمده دلایل کاهش روز به روز صادرات زعفران از مبادی قانونی و افزایش قاچاق طلای سرخ از مبادی غیرقانونی شده است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز تصریح کرد: اکنون حداقل قیمت زعفران دسته ۶۵ میلیون تومان، زعفران پوشال ۷۶ میلیون تومان است و زعفران نگین از ۹۰ میلیون تومان شروع می‌شود.

غلامرضا میری در ادامه درباره افزایش تقاضا و افزایش قیمت زعفران گفت: در تمام فصول افزایش تقاضا در افزایش قیمت زعفران تاثیرگذار بوده است و در واقع نرخ هر محصولی را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند. وقتی تقاضا بیشتر باشد و عرضه کمتر باشد صد در صد قیمت‌ها افزایشی است.

نایب‌رئیس شورای ملی زعفران یادآور شد: هر کالایی که جهش قیمتی دارد تا زمانی که این قیمت برای مصرف‌کننده و متقاضی جا بیفتد سخت است. زعفران با توجه به افزایش قیمت قابل توجهی که امسال داشته بازار مصرف را تحت تاثیر قرار داده و اکنون کاهشی است. اما در درازمدت حتما میزان مصرف به حالت قبل خود برمی‌گردد.

وی افزود: در حال حاضر زعفران تنها محصولی است که مزیت اقتصادی برای ما دارد. صادرکننده زعفران هم این وظیفه را دارد که ارز حاصل از صادرات را به کشور برگرداند. اما تعهد ارزی کارشناسی‌‌نشده که بر گردن زعفران‌کار و صادرکننده است بر مسیر صادرات ما تاثیر گذاشته و باعث می‌شود بازار‌های هدف را به دلیل هزینه‌هایی که این تعهد بر دوش ما گذاشته است از دست بدهیم.

به گفته میری، خریداران زعفران نرخ دلار بانک مرکزی را قبول ندارند و آنچه برایشان مهم است نرخ روز مبادله‌ای زعفران است. با توجه به شرایطی که ایجاد شده صادرکننده‌های زعفران تمایلی به صادرات ندارند و همین موضوع باعث شده بستری برای قاچاق زعفران فراهم شود.

نایب‌رئیس شورای ملی زعفران تاکید کرد: درخواستمان از متولیان امر این است که راه حلی برای این موضوع پیدا کنند وگرنه زعفران هم مانند فرش _ که در سال ۹۵مبلغ ۲ میلیارد دلار صادرات داشته و اکنون به ۵۰ میلیون دلار رسیده است _ با مشکل صادرات مواجه می‌شود. احتمالا زعفران هم به سرنوشت فرش، کرک، زیره و دیگر محصولات استراتژیک گرفتار می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->